divendres, 6 d’abril de 2018


CSIF exigeix al Govern el pagament acordat de la resta
de la paga extra de 2012 d'una vegada per sempre

La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF), sindicat més representatiu en les administracions públiques exigeix ​​al Govern de la Generalitat que esfaci efectiu, d'una vegada per totes i sense més excuses, el pagament del 20,77% de la pagaextra de 2012 i que es deixi de jugar amb els seus funcionaris.

El 19 de febrer de 2018, en la reunió ordinària de la Mesa Sectorial del PersonalAdministratiu i Tècnic de la Generalitat de Catalunya, a la pregunta de CSIF, la Administració va confirmar l'abonament de la part de l'extra pendent en el mes d'abril de 2018, 6 anys després de la seva supressió, el que queda pendent de la paga extra de 2012. Aquest pagament ja suposava un retard d'un mes respecte al compromís d'abonar-al mes de març. Ara, en canvi, ens trobem davant l'anunci inesperat que no es podria fer efectiva aquesta part de la paga per "la manca de presència d'un membre del govern central en la convalidació del Decret de retorn de la part pendent de l'extra 2012 ". 

"No entenem que un compromís acordat, entre el govern de la Generalitat i les organitzacions sindicals, ara no es pugui aplicar per un més que dubtós "tecnicisme" quan sabem que altres decrets s'han aprovat sense la concurrència d'aquest supòsit requisit. Cal abonar, com es van comprometre els responsables de la Generalitat, la paga pendent de 2012 al mes d'abril. Els empleats públics no hem de pagar els plats trencats per uns i altres. "- declaren des CSIF Catalunya. La Resolució 7 / XI, de 20 de gener de 2016, del Parlament de Catalunya, entre d'altres prescripcions, ja va instar el Govern de la Generalitat a la devolució als treballadors públics de la paga extraordinària de 2012. En resposta a aquesta resolució parlamentària, el 9 de juny de 2016, es va signar un Acord en la Taula General de Negociació pel qual l'Administració es comprometia a l'abonament de la paga extra de 2012 en diferents quantitats i terminis. 

L'últim que quedava pendent de pagament és del 20,77% que havia ser retribuït a la nòmina del mes de març de 2018. Pels motius exposats, CSIF torna a reiterar que els responsables dels departaments corresponents no facin abandó de funcions i que, en un acte de responsabilitat, facin les gestions oportunes perquè els treballadors públics de Catalunya percebin el mes d'abril de 2018 el que legítimament els correspon. "Els empleats públics i les seves famílies no han de patir les picabaralles polítiques traient de les seves butxaques una part del seu salari que ja s'han guanyat amb escreix pel seu treball com a servidors públics. Sembla que el govern de la Generalitat no s'acordi que encara ha de tornar les pagues extraordinàries de 2013 i 2014, a més de tots els drets laborals i econòmics injustament suprimits. Nosaltres, des de CSIF, no ens cansarem en reclamar-los."

ANUNCIEM MOBILITZACIONS PER RECLAMAR EL QUE ES NOSTRE!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada